Associació amics del còmic del Prat

Si desitgeu posar-vos en contacte amb nosaltres ho podeu fer mitjançat aquest mail amicscomic@gmail.com

Si deseais poneros en contacto con nosotros podeis hacerlo mediante la dirección amicscomic@gmail.com

dissabte, de setembre 01, 2007

Viñetas desde o Atlantico

Els passats dies 13 al 19 d’Agost es va celebrar a la Corunya un dels millors salons que es celebren actualment a Espanya. El saló que celebrava el seu 10 aniversari va a tornar a volcar la ciutat de la Corunya en el mon de còmic.

Una de les principals característiques del saló, es la dispersió del mateix. La organització realitza una exposició de la obra de cadascun dels autors convidats, i aquestes exposicions es reparteixen per tota la ciutat, al Ajuntament, el “Kiosko Alfonso” (seu principal de les jornades), el aquari , etc. Aquesta dispersió facilita el donar a conèixer el mon del còmic i les pròpies jornades per tota la ciutat en entorns nous que faciliten l’arribada de nou públic. A mes a mes no solament es reparteixen les exposicions, si no que es van distribuint per tota la ciutat estàtues dedicades a personatges del còmic per tota la ciutat.

Al exterior del “Kiosko Alfonso”, separat de les activitats culturals (per cert gratuïtes, cosa que encara anima mes la gent a vindre), es organitza una fira comercial on botigues i editorials posen a la venda els seus productes.


Cal destacar la gran qualitat de les xerrades que es varen fer als autor, tot i que alguns dels mes “mediàtics” van fer un ple complet de la sala, que es va fer petita per encabir-hi tanta gent.
Una de les coses que mes sorprenen es la prohibició de fer fotografies al interior de les instalacions, cosa que impedeix que podem mostrar el magnific aspecte d’algunes de les exposicións. Cal destacar la esposició de Tim Sale, autor que va realitzar les pintures que apareixen a la serie de TV Herois, va ser tot un èxit, propiciat per el coneixement de la gent de la serie. Altres exposicions a destacar son les de Santiago Valenzuela i Sergi Sanjulian que van sorprendre al públic per la seva obra.
Un dels punts negatius, els horaris de les exposicions i activitats, de 12-14 i 18-22h que dificultaven el poder visitar totes les exposicions en un mateix dia i obligaven a anar quadrant horaris per poder veure totes les exposicions.

També destacar la impossibilitat d’aconseguir un dibuix dels autors, poder veure dibuixar en directe a molts d’aquests autors un petit privilegi que entusiasmen als seus aficionats i seguidors i una de les coses que mes sorprenen i serveixen de reclam per persones no iniciades al mon del còmic, que en salons mes grans i amb mes públic com el saló de Barcelona si es poden gaudir.

En conclusió, molt recomanable i gairebé imprescindible cita corunyesa que des de l’associació us convidem a gaudir.