Associació amics del còmic del Prat

Si desitgeu posar-vos en contacte amb nosaltres ho podeu fer mitjançat aquest mail amicscomic@gmail.com

Si deseais poneros en contacto con nosotros podeis hacerlo mediante la dirección amicscomic@gmail.com

divendres, de febrer 01, 2008

VOLEM UN MUSEU DEL CÒMIC!!!!!!

Aquesta es una reclamació que portem temps reclamant des de l'associació. Aprofitant que ens acaben de publicar un dels nostres articles reclamant el museu a la prensa local aprofitem i el publiquem al blog.

Catalunya ha estat històricament pionera en el món de la historieta i la il·lustració, centre i motor d’editorials, d’autors i moviments socials relacionats amb la historieta.

És aquí on es van realitzar les primeres publicacions, on les principals editorials han estat i tenen en l’actualitat la seva seu, on històricament ha conviscut un gran viver d’autors i publicacions. Seu de moviments socials i associatius i, que, per exemple, organitza a Barcelona el principal i més antic saló comercial dedicat al món del còmic.

Es per això que cal impulsar la creació d’un museu dedicat al món de la historieta i la il·lustració. Aquest museu és necessari per realitzar tasques crítiques que actualment no s’estan realitzant i que són imprescindibles per la nostra cultura com són:

- Difusió i exposició de l’obra dels il·lustradors i autors d’historietes.

- Recuperació i documentació de publicacions.

- Foment de l’hàbit de la lectura.

- Formació de professionals, de mestres, bibliotecaris, etc .

És a dir, donar a conèixer al públic la gran riquesa cultural que han generat i estan generant els il·lustradors i “historietistes”.

La llista d’autor reconeguts que han realitzat la seva tasca és llarga i gairebé podríem dir que interminable, Francisco Ibáñez Joan Madorell, Lola Anglada, Pilarín Bayés, Alfons Figueras, IVA, Escobar, Vázquez, ...
Cal un lloc on poder centralitzar i coordinar la feina que actualment estan realitzant parcialment alguna biblioteca i fundacions privades, recollint tota la informació que actualment no s’està seleccionant enlloc i que perviu únicament en l’ imaginari col·lectiu o en col·leccions privades; amb el risc de perdre parts fonamentals de la nostra cultura.

Per a posar en marxa aquest museu és necessària la implicació de tots els estaments socials començant per les Administracions locals, finalitzant amb les estatals i fins i tot les administracions europees.

Cal el suport de les editorials, els autors, les distribuïdores, els botiguers... és a dir les empreses i professionals del sector.

Cal finalment, implicar la societat en general no solament el públic sinó que molt especialment a les associacions, fundacions, col·leccionistes ... ja que en molts casos son els únics que actualment estan realitzant alguna tasca de conservació de la nostre cultura i memòria .



Associació Amics del còmic del Prat